* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

DATASKYDDSPOLICY


1. Allmän information om insamling av personuppgifter

a) Det är viktigt för oss att skydda din sekretess när du använder våra webbplatser. Därför använder vi dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsförordningar. Med personuppgifter menas alla uppgifter som gäller dig personligen, som namn, adress, e-postadress och användarbeteende. Nedan redogör vi för hur vi hanterar dina personuppgifter.

b) Styrande enhet i enlighet med Art. 4 avsnitt 7 i EU:s allmänna dataskyddsförordning GDPR är Toshiba Europe GmbH, Hammfelddamm 8, D-41460 Neuss, Tyskland. E-post: data-protection@toshiba-teg.com. Du kan nå vår dataskyddskontakt på SPIE GmbH, Tanja Schuchmann, Data Protection Officer på Toshiba Europe GmbH, Lyoner Strasse 9, D-60528 Frankfurt, Tyskland.

c) Om du är under 16 år måste du ha en förälders/vårdnadshavares medgivande för att göra personuppgifter tillgängliga för oss.

2. Insamling av personuppgifter när du besöker vår webbplats

a) I princip kan du besöka vår webbplats utan att låta oss veta vem du är. Enligt standard för i stort sett alla webbplatser samlar den server där vår webbplats finns (här kallad ”webbservern”) automatiskt in information från dig när du besöker oss online. Vi behöver dessa uppgifter av tekniska skäl och för att se till att webbplatsen är tillförlitlig och säker.

Webbservern känner automatiskt av vissa personuppgifter, som din IP-adress, datum och tid då du är på vår webbplats, vilka sidor på webbplatsen du besöker, vilken webbplats du besökte närmast innan, vilken webbläsare du använder (t.ex. Internet Explorer, Firefox, Safari), vilket operativsystem du använder (t.ex. Windows, Linux, MAC OS) samt domännamn och adress för din internetleverantör (t.ex. Telia, 1&1, Unitymedia). Om vår webbplats använder cookies (förklaras nedan) lagras även denna information på servern (juridisk grund för detta är Art. 6 avsnitt 1 mening 1 f GDPR).

Vi analyserar regelbundet sådana serverprotokoll anonymt i statistiksyfte (klickströmsanalyser) så att vi kan se hur våra webbplatser används. Utifrån denna analys optimerar vi sedan vår onlinenärvaro.
Vi kan även använda denna information vid missbruk av systemet för att hitta källan till sådant missbruk i samarbete med din internetleverantör och/eller lokala myndigheter.

b) Förutom de data som tidigare nämnts lagras cookies på din dator när du använder vår webbplats. Cookies är små textfiler som sparas på din hårddisk med den webbläsare du använder. Via dessa cookies tar den webbplats som utfärdar dem (i detta fall vår webbplats) emot specifik information. Cookies kan inte köra program och infekterar inte din dator med virus. De används för att förbättra användarvänligheten och effektiviteten hos onlineupplevelsen.

aa) På denna webbplats används nedanstående typer av cookies. Omfattning och funktioner förklaras nedan:
– Tillfälliga cookies (se bb)br> – Permanenta cookies (se cc).
bb) Tillfälliga cookies raderas automatiskt när du stänger webbläsaren. Detta gäller i synnerhet sessionscookies. De sparar ett så kallat sessions-ID som används för att koppla olika förfrågningar från din webbläsare till den gemensamma sessionen. Detta gör att din dator kan identifieras om du återkommer till webbplatsen. Sessionscookies raderas när du loggar ut eller stänger webbläsaren.
cc) Permanenta cookies raderas automatiskt efter en förinställd tidsperiod, som kan variera mellan olika cookies. Du kan ta bort cookies när du vill med hjälp av webbläsarens säkerhetsinställningar.
dd) Du kan konfigurera webbläsarinställningarna som du vill ha dem och till exempel välja att avvisa cookies från tredje part eller alla cookies. Observera att du i så fall kanske inte kan använda alla funktioner på den här webbplatsen.

c) Cookies från tredje part på våra webbplatser
Vi tillåter tredje part att placera cookies på din dator via våra webbplatser.
(1) På vår webbplats används Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. (”Google”). Google Analytics använder så kallade ”cookies”, textfiler som sparas på datorn och tillåter analys av din användning av webbplatsen. Den information som genereras av denna cookie om din användning av webbplatsen överförs till och lagras av Google på servrar i USA. Om IP-anonymisering har aktiverats på den här webbplatsen inom EU:s medlemsländer eller andra länder som ingår i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet EES, trunkeras (kortas) din IP-adress av Google före överföring. Endast i undantagsfall överförs den fullständiga IP-adressen till en Google-server i USA och trunkeras där. På uppdrag av webbplatsens ägare använder Google informationen för att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och tillhandahålla andra tjänster som rör webbplatsaktivitet och internetanvändning för webbplatsägarens räkning.
(2) Den IP-adress som överförs till Google Analytics av din webbläsare kopplas inte till några andra data hos Google.
(3) Du kan undvika användning av cookies genom att välja motsvarande inställningar i webbläsaren, men tänk på att du i så fall kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Du kan även förhindra att data som genereras av denna cookie och som rör din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) samlas in och bearbetas av Google. Det gör du genom att hämta och installera följande webbläsartillägg: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
(4) På denna webbplats används Google Analytics med tillägget ”_anonymizeIp()”. Detta gör att IP-adresserna bearbetas i trunkerad (förkortad) form, utan referenser till personuppgifter. Om de data som samlas in om dig refererar till personuppgifter exkluderas dessa omedelbart, och personuppgifterna raderas omgående.
(5) Vi använder Google Analytics för att analysera användningen av vår webbplats och göra regelbundna förbättringar. Den statistik som genereras hjälper oss att förbättra vår service och göra den mer intressant för dig som användare. För de undantagsfall där personuppgifter överförs till USA följer Google EU-US Privacy Shield Framework, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Juridisk bas för användningen av Google Analytics är Art. 6 avsnitt 1 mening 1 bokstaven f GDPR.
(6) Information om tredje part: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, fax: +353 (1) 436 1001. Användningsvillkor: http://www.google.com/analytics/terms/de.html, översikt över dataskydd:
http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, samt sekretesspolicy: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

d)Användning av tillägg för sociala medier
Vi använder inga tillägg för sociala medier. På vissa platser tillhandahåller vi länkar till LinkedIn och Twitter.

e) ) Inbäddning av YouTube-videor
(1) Vi har inbäddade YouTube-videor i vårt onlineinnehåll. De finns på http://www.YouTube.com och kan spelas upp direkt på vår webbplats.
(2) När du besöker webplatsen tar YouTube emot information om att du har gått till respektive sida på vår webbplats. De data som anges i punkt 2 i denna policy överförs också. Detta sker oavsett om det finns ett YouTube-konto där du är inloggad eller om det inte finns något sådant användarkonto. Om du är inloggad på Google associeras dina data direkt med ditt konto. Om du inte vill ha den tilldelningen till din YouTube-profil måste du logga ut från YouTube innan du aktiverar knappen. YouTube lagrar dina data som användningsprofiler och använder dem i reklamsyfte, för marknadsundersökningar och/eller för behovsbaserad design på sin webbplats. Sådan analys görs särskilt (även för användare som inte är inloggade) för att tillhandahålla behovsbaserad reklam och informera andra användare av det sociala nätverket om din aktivitet på vår webbplats. Du har rätt att invända mot att sådana användarprofiler skapas, och du måste i så fall åberopa denna rättighet gentemot YouTube.
(3) Mer information om syfte och omfattning av datainsamling och databearbetning från YouTubes sida finns i YouTubes sekretesspolicy. Där finns också mer information om dina rättigheter och om vilka konfigurationsalternativ du kan välja för att värna din sekretess.

f) Inbäddning av Google Maps
(1) Vi använder Google Maps-tjänster på denna webbplats. Det gör att vi kan visa interaktiva kartor direkt på webbplatsen så att du på ett bekvämt sätt kan använda kartfunktionen.
(2) När du besöker webplatsen tar Google emot information om att du har gått till respektive sida på vår webbplats. De data som anges i punkt 2 i denna policy överförs också. Detta sker oavsett om det finns ett Google-konto där du är inloggad eller om det inte finns något sådant användarkonto. Om du är inloggad på Google associeras dina data direkt med ditt konto. Om du inte vill ha den tilldelningen till din Google-profil måste du logga ut innan du aktiverar knappen. Google lagrar dina data som användningsprofiler och använder dem i reklamsyfte, för marknadsundersökningar och/eller för behovsbaserad design på sin webbplats. Sådan analys görs särskilt (även för användare som inte är inloggade) för att tillhandahålla behovsbaserad reklam och informera andra användare av det sociala nätverket om din aktivitet på vår webbplats. Du har rätt att invända mot att sådana användarprofiler skapas, och du måste i så fall åberopa denna rättighet gentemot Google.
(3) Mer information om syfte och omfattning av datainsamling och databearbetning från tilläggsleverantören finns i leverantörens sekretesspolicy. Där kan du också få mer information om dina rättigheter och vilka konfigurationsalternativ du kan välja för att värna din sekretess: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google bearbetar även dina personuppgifter i USA och följer EU-US Privacy Shield Framework: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

g) Nyhetsbrev
Du kan registrera dig på vår webbplats för att bli kontaktad, i marknadsföringssyfte, genom vårt nyhetsbrev. Om du registrerar dig för utskick av vårt nyhetsbrev samlas, sparas och bearbetas de personuppgifter du anger där i syfte att skicka nyhetsbrevet till dig. Du kan avbryta prenumerationen på nyhetsbrevet när du vill, antingen genom att skicka ett direktmeddelande till oss eller använda den länk som finns i varje nyhetsbrev.

h) Kontakt
Om du kontaktar oss via e-post eller ett kontaktformulär sparar vi de uppgifter som du anger där (din e-postadress och i förekommande fall ditt namn och telefonnummer) så att vi kan svara på dina frågor. Uppgifter som samlas in i detta sammanhang raderas av oss när de inte längre behövs. Om det finns en reglerad lagringsperiod begränsar vi behandlingen av uppgifterna.

3. Juridisk grund för behandling

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med Art. 6 I bokstaven f GDPR. Dina personuppgifter behandlas så att vi kan göra vår internetnärvaro tillgänglig för dig och informera dig om vårt företag, våra produkter, evenemang och lediga tjänster. Vår webbplats möjliggör också kontakt med intresserade parter.

Med vår internetnärvaro har vi legitimt intresse av att tillgängliggöra en informations- och kommunikationsplattform för alla besökare på vår webbplats.

Om du har gett oss tillåtelse att göra det behandlar vi och använder din e-postadress för att skicka ut vårt nyhetsbrev.

Du kan när som helst dra tillbaka din tillåtelse att skicka nyhetsbrevet genom att klicka på motsvarande länk längst ned i nyhetsbrevet eller genom att skicka ett e-postmeddelande till oss angående detta till den e-postadress som anges under punkt 1. b).

Art. 6 avsnitt 1 bokstaven a GDPR utgör den juridiska grunden för behandling och användning av dessa personuppgifter.

Principiellt är du inte skyldig att tillhandahålla dina personuppgifter till oss. Observera dock att det kan bli nödvändigt för oss att behandla dina personuppgifter så att du kan besöka vår webbnärvaro och använda våra tjänster.

Inga automatiska beslut implementeras som uteslutande grundas på automatiserad behandling, inklusive profilering, eller som skapar någon juridisk påverkan eller på liknande sätt påverkar dig negativt.

4. Dina rättigheter

I enlighet med reglerna i GDPR har du följande rättigheter gentemot oss:

  • Åtkomsträttigheter
  • Rätt till rättelse
  • Rätt till begränsad behandling
  • Rätt till radering/rätt att bli glömd
  • Rätt till dataportabilitet
  • Rätt till invändning

Om behandlingen av dina personuppgifter baseras på din tillåtelse har du rätt att när som helst dra tillbaka din tillåtelse. Detta gäller då för framtiden. Detta har ingen effekt på det juridiskt korrekta i behandling som utförts medan tillåtelse fanns, innan den drogs tillbaka.

Om du vill åberopa någon av de rättigheter som anges ovan kan du när som helst kontakta oss: Toshiba Europe GmbH, Rechtsabteilung/Legal Dept., Hammfelddamm 8, D-41460 Neuss, Tyskland. E-post: data-protection@toshiba-teg.com

Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett olagligt sätt kontaktar du oss med ovanstående kontaktuppgifter. Du har också rätt att kontakta dataskyddsmyndigheter. Berörd tillsynsmyndighet är Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit Nordrhein-Westfalen (Nordrhein-Westfalens myndighet för dataskydd och informationsfrihet), Kavalleriestr. 2 – 4, 40213 Düsseldorf, Tyskland.

5. Bevarandeperiod

De personuppgifter som samlas in och lagras bevaras endast under den tidsperiod som krävs för syftet.

6. Databehandlingsplats

Vi behandlar dina data både inom EU och i vissa fall utanför EU.
Eftersom vårt företag är globalt kan vi också komma att överföra dina personuppgifter till USA och andra länder, vars dataskyddslagar kan vara mindre omfattande än de som gäller inom EU. I sådant fall begränsas tillgången till dina personuppgifter till personer som måste ha kännedom om sådana uppgifter för de syften som anges i dessa dataskyddsriktlinjer.

7. Överföring av personuppgifter

Dina personuppgifter överförs till följande mottagare:
- Max ASP GmbH, Kässbohrerstrasse 16, 89077 Ulm, Tyskland
- D4t4 Solutions, Windmill House, 91-93 Windmill Road, Sunbury-on-Thames, Middlesex TW16 7EF, Storbritannien
- Nelson Bostock Unlimited, Unlimited House, 10 Great Pulteney Street, London W1F 9NB, Storbritannien

8. Säkerhetsåtgärder

I de fall vi överför data till våra tjänstleverantörer inom ramen för de tjänster som beskrivs här, är sådana tjänstleverantörer bundna av obligatoriska regler och lagar och utöver dessa även av våra avtalsvillkor gällande dataskydd.

Vi använder oss av säkerhetsåtgärder som vi kontinuerligt optimerar i enlighet med teknisk och juridisk utveckling för att på bästa möjliga sätt skydda dina uppgifter mot avsiktlig eller oavsiktlig manipulation, förlust, radering eller åtkomst av obehörig tredje part.

9. Länkar till andra webbplatser

Vår onlinenärvaro innehåller länkar till andra webbplatser. Denna dataskyddspolicy omfattar inte andra leverantörer.

Vi har inget inflytande över deras operatörers efterlevnad av dataskyddsreglerna och åtar oss därför inget ansvar eller några skyldigheter vad gäller korrekthet, giltighet eller fullständighet i den information som anges där.

Vår webbplats kan innehålla hyperlänkar till webbplatser som ägs och drivs av tredje part. Dessa tredje parts webbplatser har egna riktlinjer för dataskydd och använder troligen också cookies. Vi råder dig att kontrollera detta. Riktlinjerna för dessa webbplatser reglerar användningen av de personuppgifter som du har lämnat vid besök på respektive webbplats, och de kan också samlas in av cookies. Vi åtar oss inget ansvar för webbplatser som drivs av tredje part, och ber dig observera att din användning av sådana webbplatser sker på egen risk.

10. Kontakt

Om du har frågor eller synpunkter gällande våra riktlinjer för dataskydd och cookies kontaktar du oss med den kontaktinformation som anges i denna policy.

Den snabba utvecklingen på internet gör det nödvändigt för oss att då och då justera våra dataskyddsregler. Du kommer att bli informerad om nya funktioner och ändringar när detta sker.